Vi erbjuder omfattande streamingtjänster för alla sammanhang, söker du det enkla för att strömma till socialamedier så krävs det väldigt lite kringutrustning m.m men söker du en mer omfattande tjänst på egen platform med stort antal användare så erbjuder vi värdtjänster genom AWS som driftar jättar som t ex Netflix!
Nedan följer en förklaring på tjänsterna och vad de omfattar och kräver för genomförande. Streamingtjänster kan också kombineras med videoinspelning och videodokumentation.
Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss!

1. Streaming till >5 mottagare över internet/nätverk inkluderar våra värdtjänster
– Detta innebär videoöverföring för upp till 5 användare, i detta paket ingår vår egen värdtjänst med kapacitet upp till Full HD 1080P om nätverket tillåter hastigheten.

2. Streaming till >50 mottagare över internet/nätverk inkluderar våra värdtjänster
– Detta innebär videoöverföring för upp till 50 användare med kapacitet upp till Full HD 1080P om nätverket tillåter hastigheten.

3. Streaming till <50 mottagare över internet/nätverk kräver externa värdtjänster
– Detta innebär videoöverföring för fler än 50 användare med kapacitet upp till Full HD 1080P om nätverket tillåter hastigheten. Denna tjänst har behov av en extern streamingvärd, vi kan göra en förfrågan hos våra leverantörer efter överenskommelse alternativt så kan ni tillgodose med egen leverantör.

4. Streaming till sociala medier och öppna webtjänster (inkluderar mottagarens värdtjänster)
– Detta innebär videoöverföring där tjänsten erbjuder värdtjänster direkt, tillgänglig upplösning brukar vara 720P alternativt 1080P. Hastigheten för nätverket påverkar inte olika användare pga ökad belastning, varje mottagares uppkoppling styr den lokala hastigheten.

5. Värdtjänst även kallad hosting, max 50 mottagare
– Vi erbjuder värdtjänster för streaming, ni skickar från era encoders, exempelvis OBS till oss och ni får en rtmp/hls länk alternativt en url med videospelare. Maximalt 50 användare och då som högst i Full HD 1080P.

6. Beställning av extern värdtjänst för kunds räkning genom *AWS
– Vid streaming för fler än 50 mottagare så belastas bandbredden väldigt mycket, detta medför ett krav på en extern värd för transcoding och annan hantering av videoströmmen. För detta behövs att man gör en offertförfrågan hos vår leverantör AWS. Hastigheter med kapacitet upp till 4K om dt lokala nätverket hos användaren tillåter hastigheten.

– Vid beställning av extern värdtjänst genom AWS så tillkommer löpande kostnad för bandbredd och belastning. Kontakta oss i förväg för att göra en kostnadsberäkning på just ditt event, Här betalar du som kund endast driften av den aktuella strömmen och inget mer. 

Kravlista för Streaming tjänster.
*Kunden/beställaren av tjänsten har ansvar att säkerställa och tillhandahåller en uppkoppling genom kabel eller WiFi som är anslutet till ett icke för allmänheten öppet nätverk.
*Streaming sker i 30FPS om inget annat avtalats, eventuell ökning beror helt på om uppkopplingen klarar högre överföringshastighet.
*Kravet på hastighet är relativt och beror helt på önskad streaming-kvalité. Hastigheten på uppkopplingen behöver vara minimum

5-7 mbit för 720P        |        9-12 mbit för 1080P/2K        |        35-60 mbit för 2160P/4K